Shqipëria ishte një vend i rëndësishëm europian

Në një kronik të vitit 1558 e cila flet për gjuhët dhe lashtësinë e popujve të ndryshëm ,në hapësirën e kontinentit europian aty përmendet Iliria dhe Shqipëria si vende të lashta në mesin e vendeve tjera europiane.

Poashtu aty thuhet se Iliria -Shqipëria para pushtimit turk ishte një vend i krishterë dhe i rëndësishëm në kontinentin europian.

Ndërsa përmendet gjuha e veçantë e shqiptarëve që më parë aty thuhet se ishin ilirët e lashtë.

Lini një Përgjigje

Top