Albin Kurti: Nuk kam aspirata për tu bërë kryeministër i gjithë shqiptarëve

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se nuk ka aspirata për të qenë kryeministër i gjithë shqiptarëve.

Kurti ka thënë se i takon Qendrës Vetëvendosje në Tiranë të vendosë që a do të garojë në të ardhmen në zgjedhjet në Shqipëri apo jo.

“Ata janë qendër e Vetëvendosjes në Shqipëri, por kanë autonomi qëndrimesh dhe veprimesh. Një ditë duhet të mblidhen dhe të diskutojnë këtë gjë (pjesëmarrjen në zgjedhje në Shqipëri). Këtë gjë as nuk e përjashtoj as nuk e inkurajoj”, u shpreh Kurti.

Derisa ku u pyet se a mund të jetë kryeministër i Shqipërisë dhe i Kosovës e ndoshta edhe më gjerë, Kurti deklaroi se, “tash kur po dua t’i zvogëloj nga 21 ministri në 15 besomëni se nuk mund të mendoj as për së afërmi për gjëra të tilla. Jo, nuk kam aspirata të tilla”.

Kurti ka thënë se i takon Qendrës Vetëvendosje në Tiranë të vendosë që a do të garojë në të ardhmen në zgjedhjet në Shqipëri apo jo.

“Ata janë qendër e Vetëvendosjes në Shqipëri, por kanë autonomi qëndrimesh dhe veprimesh. Një ditë duhet të mblidhen dhe të diskutojnë këtë gjë (pjesëmarrjen në zgjedhje në Shqipëri). Këtë gjë as nuk e përjashtoj as nuk e inkurajoj”, u shpreh Kurti.

Derisa ku u pyet se a mund të jetë kryeministër i Shqipërisë dhe i Kosovës e ndoshta edhe më gjerë, Kurti deklaroi se, “tash kur po dua t’i zvogëloj nga 21 ministri në 15 besomëni se nuk mund të mendoj as për së afërmi për gjëra të tilla. Jo, nuk kam aspirata të tilla”.

Lini një Përgjigje

Top