Çitaku për Srebrenicën: Vetëm shqiptarëve dhe boshnjakëve u thatë ta harrojnë historinë, serbët e mbajnë të tyre

Ambasadorja e Kosovës në Shteteve e Bashkuara të Amerikës, Vlora Çitaku përmes një shkrimi në llogarinë e tij në twitter ka kujtuar masakrën e Srebenicës. 

Çitaku tha se vetëm shqiptarëve dhe boshnjakëve u thanë që ta harrojnë historinë, derisa serbët e mbajnë të tyren. 

“Po e citoj një mik: Shqiptarëve dhe boshnjakëve u thatë që ta harrojnë historinë në mënyrë që të vazhdojnë para. Vetëm serbët po e mbajnë historinë e tyre dhe këtë po e shohin të gjithë”, shkroi Çitaku. 

Tutje, ajo tha se revizionizmi është i rrezikshëm dhe ndëshkimi është kriminal. 

“Revizionizmi është i rrezikshëm. Mosndëshkimi është kriminal”, shtoi Çitaku. 

Kujtojmë se gjatë luftës Serbo-Boshnjake masakruan 8000 civilë në Srebrenicë, e që më pas do të njihej si “Masakra e Srebrenicës”.

Derisa gjatë luftës së fundit në Kosovë, forcat serbe vranë më shumë se 10 mijë shqiptarë në Kosovë.

Lini një Përgjigje

Top