Zvicra kërkon konfiskimin e pasurisë së paligjshme të zyrtarëve

Në kuadër të “Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit” Katarina Stoker, nga Ambasada Zvicerane në Kosovë, ka kërkuar që organet e drejtësisë ta konfiskojnë pasurinë e paligjshme të zyrtarëve të lartë të shtetit dhe atë t’ua kthejë qytetarëve të Kosovës. Njohësit e çështjeve të drejtësisë konsiderojnë se gjyqësorit

Shkencëtarët po hulumtojnë se si “lind” kanceri në mënyrë që ta luftojnë atë para lindjes

Shkencëtarë britanikë e amerikanë po bashkohen për të bërë kërkime për fazat më të hershme të kancerit në tentim për të gjetur dhe trajtuar sëmundjen para se të shfaqet. Ata planifikojnë të “lindin” kancerin në laborator për të parë saktësisht se si duket ai “në ditën e parë”. Ky është vetëm një

Programe të reja studimore në ITShKSh

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve vazhdon me zgjerimin e tij, duke u shndërruar në një institut me relevancë edhe në suaza botërore. Nga 5 departamente me të cilat u themelua ITShKSh-ja, këtë vit me vendim të Qeverisë, Institutit i janë shtuar edhe 5 departamente të reja, vendime që

Rama do t’ia propozojë Kurtit emërimin e nga një ministri për bashkëpunimin mes dy vendeve

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka paralajmëruar një takim në ditët në vijim me kandidatin për kryeministër të Kosovës, Albin Kurti. Shefi i Qeverisë shqiptare ka thënë se do t’i dëgjojë me shumë kënaqësi idetë e Albin Kurtit, tani që do ta marrë përgjegjësinë dhe do të kalojë nga poezia e

Zbulohet qerrja romake me dy kuaj e varrosur 1,800 vjet më parë në Kroaci

Arkeologët në Kroaci kanë zbuluar mbetjet e fosilizuara jashtëzakonisht të ruajtura mirë të një qerreje romake të varrosur me dy kuaj 1,800 vjet më parë si pjesë e “ritualit për familjen e pasur”. Arkeologët nga Muzeu i Qytetit Vinkovci dhe Instituti i Arkeologjisë nga Zagrebi zbuluan karrocën romake me dy rrota

Top