Media zvicerane Bonapartin e quan “shqiptari nga Korsika”

Kolumnisti i medias zvicerane derbund.ch, Peter Schibler, ka shkruar së fundi një artikull sipas së cilët do ndihmonte gjithë filloristët për të mësuar më lehtë historinë helvete dhe njëkohësisht me pak fjalë. Pasi tregon përmendjen e parë në histori të emrit Helvet (58 para erës sonë), personalitete si Angrí Gisáng, më

Shqipja në rrezik: Fjalori i ka 46 mijë fjalë, 500 mijë të tjera janë futur pa u studiuar

Eksperimentet gjuhësore vazhdojnë çdo ditë në të gjitha fushat. Pasi artikulohen në televizion, në radio dhe internet, këto fjalë merren nga publiku dhe pastaj përdoren në jetën e përditshme. Kështu pa qenë nevoja, harrohen fjalët shqip dhe merren ato të një gjuhe tjetër. Studiuesit mendojnë se jo të gjitha fjalët e

Taxh Mahali, njëra nga mrekullitë e botës që u ndërtua nga shqiptari Mehmet Isai

Një memuar monumental, një mauzole që krekoset madhështore me hijeshinë e vet që sfidon. Një dedikim-elegji që kaplon përmasat e epërme të admirimit dhe dashurisë, dhe njiherash një nderim dhe respekt që udhëton nëpër kohë si njësi matëse e shpirtit ngadhnjyes dhe forcës për ta ngritur adhurimin e gruas në altar.  Bota

17-vjeçari që zbuloi planetin e ri 6.9 herë më të madh se Tokën

Vetëm tre ditë gjatë praktikës së tij verore në NASA, adoleshenti Wolf Cukier zbuloi një planet të ri. Lajmi u bë me dije nga Aeronautika Kombëtare dhe Administrimi Hapësinor. I ngarkuar për të shqyrtuar të dhënat e mbledhura nga TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), Cukier vetëm 17-vjeç zbuloi atë që dukej

Ky është qyteti shqiptar ku uji ka temperaturë 32 gradë: Mund të laheni edhe gjatë dimrit

Banjat e Hapura të Bënjës së Përmetit konsiderohen nga ekspertët si më të mirat në Europë,  Burimet e ujërave termale të Bënjës, apo sic quhen ndryshe Banjat e Bënjës, gjenden 14 kilometra larg qytetit jugor të Përmetit. E veçanta e tyre është se këto janë burime të hapura në natyrë. Temperatura e

Top