Netanjahu u drejtohet kosovarëve: Zgjas dorën e miqësisë, mund të arrijmë shumë bashkë

Kryeministri izraelit, Benjamin Netanjahu, i është drejtuar popullit të Kosovës përmes një letre ku shprehet optimist se Kosova dhe Izraeli do të arrijnë shumë duke punuar së bashku.

Ai e dërgoi letrën për manifestimin e Vitit të Ri hebraik në Prishtinë.

Netanjahu tha se veprimet politike që ndodhën së fundi mes Kosovës dhe Izraelit janë fillim i një epoke të re.

“Në këtë Vit të Ri, e zgjas dorën time të miqësisë për popullin e Kosovës. Zhvillimet e fundit mes Izraelit dhe Kosovës mund të jetë një fillim i një epoke të re nga e cila do të përfitojnë popujt e dy vendeve. Jam optimist se mund të arrijmë aq shumë duke punuar së bashku dhe është shpresa ime e sinqertë se do ta shohim këtë të realizohet”, thuhet ndër të tjera në letrën e tij.

Netanjahu po ashtu ka falënderuar edhe angazhimin e hebrenjve të Kosovës.

“E vlerësoj thellësisht angazhimin e vazhdueshëm të komunitetit hebraik në Kosovë për të na afruar”, shkruan Netanjahu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.