ALI AHMETI NË HAGË

Lajm i madh!

Lajm që përhapet me shpejtësi zëri!

Gjemojnë mjetet e informimit, të shkruara dhe elektronike!

Edhe Ali Ahmetit i është dorëzuar ftesa për në Gjyqin e Hagës!

Është ftuar në Hagë edhe Ali Ahmeti!

Haga e fton Ali Ahmetin dëshmitar!

Ali Ahmeti ka pranuar dhe do të shkojë në Hagë!

Në Hagë janë shokët, bashkeveprimtarët dhe bashkëluftëtarët e Tij!

Në Hagë janë ftuar disa nga themeluesit e UÇK-së!

Ali Ahmeti edhe me Hagën tregon se është biri i madh dhe udhëheqësi i lavdishëm i popullit shqiptar!

Gjykata Speciale thërret për të dëshmuar udhëheqësin e shquar të LPK-së, njërin prej themeluesve të parë të UÇK-së dhe Anëtarin e Shtabit Qëndror të sajë, shqiptarin me shtat të vogël por me zemër të madhe Ali Ahmetin!

Te Ali Ahmeti, te kjo krijesë e famshme, qëndron një thesar i madh i Atdheut e Kombit, sepse në ballë të popullit shqiptar, është vënë lavdindrituri, dhe në udheheqje të shqiptarizmës dirigjon me shkathtësi e profesionalizëm, prej politikani patriot e veprimtari kombëtar, që shtetin dhe funksionimin ligjor i ka për popullin e Atdheun!

Ali Ahmeti, shtetin e ka para pushtetit personal politik dhe partiak, epërsi këto që Kombit të Tij ia rritë nderin dhe famën për çdo ditë, që në Maqedoninë e Veriut tokën e Atdheut të të parëve të tij e ruan si sytë e ballit!

Ali Ahmeti njëri ndër themeluesit e UÇK-së, UÇPMB-së dhe i UÇK-së në Maqedoni, do të shkëlejë në Tribunalin Ndërkombëtar, do ti tregojë gjithë botës se ka zot populli shqiptar!

Komondanti i Shtabit të Pergjithshëm e Përfaqësuesi Politik i Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, Kryetari i BDI-së, është i pari dhe dhe deri tash i vetmi shqiptar jashtë kufinjëve politik të Kosvës, të shqiptarëve në ish-jugosllavi, që ftohet në Tribunalin Ndërkombëtar për Kosovën në Hagë!

Ftesa e Hagës për Ali Ahmetin është edhe një dëshmi më shumë se sa thellë e në çfarë përmase ishte i përfshirë për fillimin e luftës, për oranizimin e saj, për zhvillimin me sukses të saj, për rritjen dhe fuqizimin e UÇK-së, për çlirimin e Kosovës dhe Pavaresinë e saj nga Serbia pushtuese!

Ftesa në Hagë për Ali Ahmetin është edhe një argument me shumë, se sa shumë e pazgjidhshëm është i lidhur me Kosovën e tij të dashur e të shtrenjtë, Lideri karizmatik shqiptar nga Zajazi Legjendarë i Maqedonisë së Veriut!

Populli shqiptar në Maqedoninë e Veriut me ftesën që i ka ardhur Udhëheqësit të tij të dashur, të nderuar e të shtrenjtë, duhet të ndjehet i knaqur dhe i lumtur, sepse edhe kështu në këtë formë aspak të dëshiruar nga çdo pjestar shqiptar, por po dëshmohet se kontributi i bijëve të tij që kanë lindur në truallin e lashtë të të parëve tanë në luftën për çlirimin e Kosovës, është i madh dhe kolosal!

Thirja ne prcesin e Hagës te personalitetit emblematik te çështjës kombëtare Ali Ahmeti, është edhe nje gurë prove për luftëtarin e madh kombëtar!

Tribunalit te Hagës, përfshirja në procesin e saj kundër luftëtarëve, komandantëve e themeluesve të UÇK-së në pergjithësi dhe kjo e Ali Ahmetit në veçanti, i jep dimension edhe më të madh dhe shpresë se njëllosja e luftës legjendare të UÇK-së do të dështojë me turp!

Ismet Sylejmani

Prishtinë, 23 Korrik 2020!

Leave a Comment

Your email address will not be published.