Njohësi i ekonomisë: Nuk ka zhvillim ekonomik, aq sa po proklamohet

Në Kosovë nuk ka zhvillim ekonomik aq sa po proklamohet. Pra, në këtë drejtim ka stagnim. Kështu ka thënë në një prononcim për Frontonline, njohësi i ekonomisë Musa Limani.

“Unë mendoj se nuk është me një dinamik me të cilën po proklamohet sepse zhvillimi ekonomik ka arritë një normë jashtëzakonisht të lartë shtatë, tetë apo dikund dy shifror por unë kisha dëshiru të jetë ashtu por duke pas parasysh situatën të cilën e thash dhe duke njohur në aspektin makroekonomik vlerat ekonomike në Kosovë jam skeptik në këtë drejtim që ta pranoj. Prandaj ka zhvillim por jo aq sa thuhet dhe proklamohet”, është shprehur Limani.

Sipas tij, për këtë kanë ndikuar disa faktorë.

“Duke u bazuar nga niveli i arritur i zhvillimit ekonomik në Kosovë deri më tani si dhe problemet të cilat i ka shkaktuar Covid-19 mund të themi se ka një stagnim pra ka paraqit një problem në vete në zhvillimin ekonomik dhe tani kur ia shtojmë gjithë kësaj çështjen e inflacionit , përkatësisht rritjes së çmimeve, pra ka ndikuar të ketë një çrregullim, një destabilizim ekonomik në Kosovë por sido që të jetë pa marrë parasysh këta faktorë sepse kanë pas ndikim negativ në rrjedhat ekonomike”, ka deklaruar njohësi i ekonomisë, Musa Limani.

Ndryshe çmimet e produkteve të konsumit janë rritur ndjeshëm në tetorin e këtij viti në Kosovë, përdallim prej atij të vitit të kaluar 2020.

Norma vjetore e inflacionit e matur në muajin tetor 2021 me muajin tetor 2020 ishte më e lartë për 5.7%./FrontOnline

Leave a Comment

Your email address will not be published.